Pogoji poslovanja

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine blagovne znamke Kokofani so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno trgovino Kokofani (v nadaljevanju »Spletna trgovina«) upravlja podjetje Ikar Aer, Domen Grauf s.p., Ul. Ivane Kobilce 7, 1000 Ljubljana, davčna številka: 22736549, matična številka: 8632545000, ki je tudi ponudnik storitev elektronskega poslovanja (v nadaljevanju »Trgovec«).

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje Spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Naročanje

V spletni trgovini kupec izbere artikel oz. izdelek, ki bi ga rad naročil in določi število kosov posameznega izdelka. Seznam vseh artiklov se generira v košarici, kjer ima kupec pregled vseh artiklov. Vsak artikel ima svojo ceno in število kosov, ki jih kupec naroča. Na podlagi tega je izračunan tudi skupni znesek naročila. Poleg same cene izdelka se na koncu prišteje še cena dostave.

Kupoprodajna pogodba med trgovcem in kupcem je v spletni trgovini Kokofani sklenjena v trenutku, ko trgovec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o prejemu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za trgovca kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Načini plačila 

Trgovec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

  – plačilo preko bančnega računa
  – plačilo s kreditnimi in debetnimi karticami
  – plačilo po povzetju NI MOŽNO

Cene

Vse cene izdelkov v spletni trgovini Kokofani so izražene v evrih. DDV ni obračunan na podlagi Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV). V ceno izdelka ni vštetega stroška dostave. Trgovec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Koda za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnih sporočil, v elektronskih sporočilih ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Dostava

Trgovec bo naročene izdelke s priloženim računom dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner trgovca za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Paket dostavimo predvidoma v 3-5 delovnih dneh.

Reklamacije

Kupec lahko prijavi reklamacijo tako, da na info@kokofani.si pošlje izpolnjen obrazec za vračilo izdelkov, kjer navede razlog reklamacije in po pošti na spodaj navedeni naslov vrne izdelek zapakiran v originalni embalaži. Paketu priloži tudi fotokopijo računa. Upravičenost reklamacije trgovec po prejemu izdelka preveri in kupca o rezultatu postopka in nadaljnjih korakih obvesti v roku 8 dni po vračilu reklamiranega izdelka. V primeru upravičene reklamacije je kupec upravičen do vračila stroškov prevoza, v nasprotnem primeru pa krije poštnino sam. Pošiljk z odkupnino trgovec ne sprejema.

Reklamacija je upravičena, če je izdelek ob prejemu poškodovan ali deformiran. Glede na to, da so v izdelkih uporabljeni naravni materiali in barve, obstaja možnost, da bodo nekoliko spremenili obliko oziroma barvo. V kolikor sprememba ne vpliva na funkcionalnost izdelka, manjših sprememb v izgledu trgovec ne priznava kot razloga za reklamacijo. Trgovec ne odgovarja za napake in morebitno nastalo škodo, ki nastane ob nepravilni uporabi in vzdrževanju izdelka.

Vsako pritožbo in reklamacijo bo trgovec obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo po elektronski pošti info@kokofani.si ali pa na telefonski številki +386 51 359 330.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov trgovcu na kontaktni elektronski naslov info@kokofani.si sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov trgovcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe in izpolnitev obrazca za vračila in zamenjave šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni kupca, je strošek vračila izdelkov trgovcu. Kupljene izdelke je potrebno vrniti trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec krije stroške vračila, če je odstopil od pogodbe ko je bila pošiljka že poslana, zavrača potrjeno pošiljko ali želi izdelek vrniti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Naslov za vračilo izdelkov: 

Domen Grauf s.p.

Ul. Ivane Kobilce 7

1000 Ljubljana

Kupnina se kupcu vrne v roku 14 koledarskih dni na TRR, ki ga vpiše v obrazec za vračila in zamenjave. Trgovec si pridržuje pravico, da zadrži vračilo prejete kupnine dokler ne prejme vrnjenega izdelka oz. dokler kupec ne predloži dokazila, da je izdelek poslal nazaj trgovcu. Morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti se kupcu ne vrnejo. Koriščeni darilni bon trgovec vrne v obliki dobropisa.

Zamenjava blaga

Kupec lahko v roku 14 koledarskih dni od prejema pošiljke izdelek zamenja. Zamenjava izdelka je možna le v primeru, da številka izdelka ne ustreza in jo je potebno zamenjati za večjo oziroma manjšo številko enakega izdelka. V tem primeru kupec izdelek zapakira, pošlje nazaj na zgoraj omenjeni naslov in nas o tem predhodno obvesti preko e-naslova info@kokofani.si kamor pošlje izpolnjeni obrazec za vračila in zamenjave. Poštnino vračila blaga in vnovičnega pošiljanja krije kupec sam. Zamenjavo izdelka trgovec izvede najkasneje 7 dni po prejemu vrnjenega izdelka.

Prejeto blago se mora vrniti nepoškodovano, v originalni embalaži in nespremenjeni količini, razen v primeru, če ste blago/paket prejeli uničeno ali poškodovano, o čemer nas morate obvestiti in v primeru poškodovanega paketa na Pošto Slovenije oddati pritožbo.

Kupec ne more odstopiti od pogodbe, katere predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca in ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam (npr. ob naročilu izdelka izvenstandardnih dimenzij), ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je poškodovano, umazano, mu manjkajo posamezni deli in ni v celoti takšno kot na dan, ko je bilo blago odpremljeno do kupca.

Če je paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

Varovanje osebnih podatkov

Trgovec se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo trgovec uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Trgovec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu trgovec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov trgovcu je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika.

Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Trgovec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek
  • naslove za dostavo
  • firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
  • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
  • geslo v šifrirani obliki
  • kontaktno telefonsko številko
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v ob nakupu

Pomoč in informacije 

Za pomoč in dodatne informacije sta kupcu na voljo e-naslov info@kokofani.si ali telefon: +386 51 359 330 (od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00).

Zapri
Zapri
Vpiši se
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.