Zgodba o kokofani

Odkrij zgodbo, ki jo je navdihnila legenda.

Ideja o imenu blagovne znamke Kokofani se je porodila ob branju legende o kokoški Fani.

Že poznaš to zabavno legendo? Odkrij jo zdaj!

»Bilo je pred davnimi, davnimi časi, ko so na svetu živele res velike živali, raznovrstni zavri. Med njimi so bile seveda tudi velike kokoši, kokozavri.

Kokoši so bile zelo zvedave in so veliko potovale po svetu. Njihovo prijazno kokodakanje je bilo slišati skoraj povsod, daleč daleč naokoli. Iskale so najlepše kotičke sveta, kjer bi lahko gnezdile in bi bilo odlične hrane na pretek. Tako je naneslo, da je ena izmed teh prakokoši, kokoška Fani, nekega dne odkrila še popolnoma neraziskan del sveta. Bil je čarobno različen od vseh drugih kotičkov, kar jih je videla do tedaj. Na dosegu njenega koraka je bilo vsega v izobilju! Pogled ji je segal od visokih belih vršacev, preko cvetočih travnikov, čez zelene griče in doline, pa vse tja do morja; slišalo se je ptičje petje iz mogočnih gozdov, žuboreli so bistri studenci, šumeli divji slapovi, vile so se smaragdno zelene reke, ki so mestoma počivale v tihih jezerih … In koliko slastno raznovrstne hrane je bilo tu na voljo! Pravi raj na Zemlji! Kokoška Fani si je nemudoma prav tu uredila svoje kokošje gnezdo in se košato ulegla vanj.

Kaj se je zgodilo potem, ne vemo natančno. Znano pa je to, da je na tem mestu, kjer se je kokoška ugnezdila, ostal njen odtis. Zato ima ozemlje Slovenije še dandanašnji podobo kokoške.«*

*Legendo in zgodbe slovenske kulturne dediščine najdeš v knjigi Janeza Bogataja z naslovom: Slovenija: Kulturna dediščina na stičišču Alp, Sredozemlja, Panonske nižine in Balkana. Zabavne prigode kokoške Fani najdeš tudi v slikanici: Kokoška Fani o Sloveniji.

Zgodba o Kokofani

Ime in srce blagovne znamke je povezano s to legendo. Kokofani je sinonim za Slovenijo. Predstavlja kulturno raznolikost in kulturno dediščino Slovenije z znakom ko-ko-kokoške.

Logotip izhaja iz njene unikatne in prepoznavne oblike na zemljevidu, tradicionalnega motiva srca in je povezan z besedico »love«, ki se skriva v besedi Slovenija.

Blagovna znamka Kokofani bo s svojo zgodbo navdušila vse, ki cenijo lokalne zgodbe, radi skačejo čez planke, vendar se zavedajo, da prav doma nastajajo najlepše zgodbe.

Zapri
Zapri
Vpiši se
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.