Trajnost

Copati Kokofani so topli in mehki. Udobni zate. In za planet. Narejeni so iz kakovostnih trajnostnih materialov, ki jih omogoča narava in sodobna tehnologija. Spoznaj vrhunske materiale in izvedi skrivnost njihove unikatnostni.

VOLNENI FILC

Zgodba o filcu

Volneni filc je eden od najstarejših znanih tekstilij. O lokaciji njegovega izvora se razpravlja, pri čemer imajo številne kulture svoje legende o izvoru. Vendar pa naj bi bil ustvarjen pred več kot 5000 leti v Aziji. Ena od pogostih zgodb o izvoru je, da so moški v srednjem veku za udobje svoje sandale podložili z volno. Sčasoma so se vlakna v volni prepletla in polstela zaradi vlage, toplote in ponavljajočega se pritiska zaradi hoje. Voilà! Najboljše stvari se vedno rodijo iz spontanosti in praktičnosti!

Volneni filc ima lastnosti in koristi, ki naravnost navdušijo:

  • Ima naravni vonj – vlaknina ima sposobnost dihanja in vpijanja vlage.
  • Je odličen izolator – filc je popolna zimska tkanina, ki pozimi greje. V vročem vremenu oz. poleti zagotavlja udobje, ker hladi in uravnava telesno temperaturo.
  • Je okolju prijazen – je eden od najbolj okolju prijaznih materialov, ker je popolnoma biorazgradljiv.
  • Je naravno obnovljiv material.

Kaj pa ovce in odgovorno ravnanje?

Tudi na skrb za srečne ovce in okolju prijazno volno smo mislili. Volneni filc, ki ga uporabljamo pri izdelavi izdelkov, ima certifikat odgovornega ravnanja in skrbi za ovce. #mulesingfree

OKOLJU PRIJAZNO VEGANSKO USNJE

Zavedamo se dejstva, da vsako vegansko usnje ni okolju prijazno. Zato smo pri izbiri veganskega usnja upoštevali ekološko trajnost. Izdelki so narejeni iz okolju prijaznega veganskega usnja, ki je izdelan iz recikliranega poliestra iz plastičnih steklenic in bio poliolov, pridobljenih iz neživilskih in gensko nespremenjenih (GSO free) pridelkov koruze. Material se ponaša s certifikatom LCA (Life cycle assessment), ki določa vpliv na okolje, povezan s posameznimi proizvodnimi koraki. #ecofriendly

PIÑATEX® ALI ANANASOVO USNJE

Piñatex® je inovativen, naraven tekstil iz odpadnih vlaken listov ananasa. Listi so stranski produkt obstoječega kmetijstva, žetve ananasovih sadežev, njihova uporaba pa ustvarja dodaten dohodek za kmečke skupnosti na Filipinih. Piñatex® je naraven, trajnostno pridobljen material. Je naravna alternativa usnju in materialom naftnega izvora. Ima nizek vpliv na okolje, visoko družbeno odgovornost. Je boljša izbira za boljšo prihodnost. S svojo teksturo in barvami, ki odsevajo naravo, nas je preprosto očaral. #madefrompinatex

Tkanino je razvila dr. Carmen Hijosa. Pot Piñatexa® se je začela, ko se je Carmen, prej strokovnjakinja za usnjeno blago, šokirana nad vplivom množične proizvodnje usnja na okolje, usmerila k raziskovanju trajnostne alternative.

Navdihnjena z obilico naravnih virov, vključno z uporabo rastlinskih vlaken v tradicionalnem tkanju, kot so oblačila Barong Tagalog, je Carmen poskušala ustvariti nov, netkan tekstil, ki bi ga bilo mogoče komercialno proizvajati, zagotavljati pozitiven družbeni in gospodarski učinek ter vzdrževati nizek okoljski odtis v celotnem življenjskem ciklu.

Zapri
Zapri
Vpiši se
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.